Kerstactie 2021

Lieve familie, vrienden en bekenden,
Zoals jullie (waarschijnlijk) weten zetten wij ons in om dove kinderen in ontwikkelingslanden te helpen (www.fynnfoundation.nl). Dit jaar was heel bijzonder omdat we nog drie dove kinderen naar de Nyabihu school in Rwanda konden laten gaan om ze te helpen een mooie toekomst op te bouwen.

   Dit is ons sponsorkind Hadjara, ze gebaart “I love you”.

Daarnaast hebben we, in samenwerking met Inclusive Rwanda, 10 jonge, dove kinderen en hun families een cursus gebarentaal kunnen geven. Tussen de lockdowns door hebben ze 16 ochtenden les gehad. Ze hebben al veel gebaren geleerd, waaronder gebaren voor familieleden, dieren, spullen en gevoelens. Het was ontroerend dat ouders tijdens de cursus aangaven dat ze niet in woorden konden uitdrukken hoe blij ze waren dat ze nu de taal konden leren om met hun kind te kunnen communiceren. (We hebben het verhaal van een van de ouders meegestuurd om een beeld te krijgen).

Hier gebaren de kinderen “liefde” in Rwandese Gebarentaal. Dit is hetzelfde gebaar als wij in Nederlandse Gebarentaal hebben voor “knuffelen”.

Dit bijzondere jaar willen we afsluiten met onderstaande actie om zo geld in te zamelen voor deze kinderen. Voel je overigens zeer zeker niet verplicht hieraan deel te nemen.

Een follow-up cursus gebarentaal 

Graag willen we de kinderen en hun families een follow-up cursus geven om ze nog verder op weg te helpen met het leren van deze nieuwe taal. Deze follow-up cursus zal afgestemd worden op wat de families nog moeilijk vinden en nog graag willen leren. Ook willen we alle families een dier cadeau geven voor de Kerst, om zo in hun levensonderhoud te voorzien.
Helpen jullie mee? Hoe fijn is het om met je familie te kunnen praten en te zeggen dat je van ze houdt? Dankzij jou kunnen deze kinderen en hun families dat straks ook. Helpen kan door heerlijke wijn aan te schaffen of te doneren:

https://www.geef.nl/nl/project/help-jij-families-gebarentaal-leren/info

Wijn voor helden
Op zoek naar een mooie wijn voor de feestdagen en tegelijkertijd een heldendaad verrichten? J Afgelopen jaar was de wijnactie een daverend succes en omdat we veelvuldig gevraagd zijn om deze actie te herhalen, gaan we er weer voor. Dit jaar heeft vinoloog Michel van Tooren van Henri Bloem Arnhem speciaal voor de Fynn Foundation een proefdoos samengesteld. Leuk voor als je avontuurlijk bent en graag verschillende wijnen wilt proeven. Wie weet ontdek je je nieuwe favoriet!

De proefdoos bestaat uit zes mooie wijnen uit Italië, Spanje en Portugal. Wat we alvast mogen verklappen: er zitten twee rode, twee witte, een mousserende en een licht sprankelende dessertwijn in. Van elegant rood fruit tot een stuivend boeket van wit fruit en lichte citrus tinten. De proefdoos is € 54,45 en daarvan gaat € 12 naar de Fynn Foundation.

Ook heeft Michel een mooie rode wijn geselecteerd: de Nerìo Riserva. Deze wijn wordt in een doosje van zes aangeboden voor € 65,70 waarvan ook € 12 naar de Fynn Foundation gaat. Ook heeft hij een elegante witte wijn gekozen: de Pariglia Vermentino. De wijn wordt in een doosje van zes aangeboden voor € 59,70 waarvan ook € 12 naar de Fynn Foundation gaat. (De flessen zijn ook los verkrijgbaar voor € 11,95 voor de Nerìo en € 10,50 voor de Pariglia waarbij er dan € 2 afgedragen wordt.)

De wijn kun je bij ons afnemen. Uiteraard kan de wijn ook opgestuurd worden. Deze actie loopt tot 17-12-2021.

Als je dit bericht wilt delen met anderen: heel graag! We hebben gemerkt dat ons verhaal daardoor steeds verder komt en dat is superfijn, want zo kunnen we samen nog meer dove kinderen helpen!

Hartelijke groet,

Fynn, familie & vrienden